Dag 16 - Lee Vining
21 september 2024 - Lee Vining, California, Verenigde Staten
Beste Lezers,
Hebben we vanacht goed geslapen? Nee. Hebben we beter geslapen dan verwacht? Ja zeker. We hadden waarschijnlijk ook kunnen uitslapen als onze buurman niet was gaan zingen om 7 uur in de ochtend. We hoorden hem zo luid en duidelijk dat het leek alsof ie bij ons in de kamer zat, ook als hij gewoon praatte. Helaas was het een taal die we niet verstonden en de zang was ook niet zuiver.
We moesten pas om 11 uur uit te checken. Waar ik heerlijk de hele ochtend in bed kan zitten en een serie kijken kan robbie dit absoluut niet. Die moest even bewegen dus is hij maar in Death Valley gaan hardlopen. Hij had water bij en kwam 45 minuten later zonder water en helemaal bezweet terug. Was toch wel warm in Death Valley.
We maakt onderweg naar ons nieuwe hotel nog 1 stop in Death Valley want lag op de route, niet zo spectaculair als de rest maar wel fijn om even de auto uit te kunnen. We reden door naar het plaatstje Bishop waar we nog wat kleine boodschapjes haalden in de supermarkt. Ik heb ook al een paar dagen echt trek in Donuts, en nu hadden ze bij deze supermarkt losse, verse donuts die je kon halen. Ik helemaal gelukkig totdat ik een donut pakte. Mmmm waarom bewegen deze zwarte spikkels op de donut..... MIEREN. De hele donut vitrine kast zat vol met mieren. Dit even gemeld, en binnen 1 minuut waren alle donuts uit de kast weggegooid. Helaas geen donut voor mij, maar ze hadden nog kleine taartjes dus hebben we die maar genomen om te delen. Maar ik ga deze vakantie nog een donut zonder mieren scoren.
We hebben in het parkje van het dorpje gelunched. Was lekker weer en picknick tafels in de schaduw. Hierna moesten we tanken. We hadden de goedkoopste tankstation gevonden, maar helaas net boven de 4 dollar. Waar ons hotel zit is het 6 dollar per gallon dus hebben we het nog goed gedaan.
We zitten in het plaatsje Lee Vining ook wel de gateway naar yosemite genoemd. Dit hotel is een van de duurste hotels van onze trip (qua nacht prijs) en niet het beste, maar wel al een groter bed dan gister. We zijn uit eten geweest bij een lokale diner. Ik had de special fish en chips, toevallig in de aanbieding, en Robbie had een vegetarische lasagne. Voor een klein dorpje had dit restaurant veel vega keuzes en het was nog lekker ook!
Vanavond optijd naar bed want morgen gaat erg vroeg de wekker. Nog 2 uur rijden naar yosemite valley en het is weekend dus moeten er voor 9 uur zijn ivm met parkeren.
Stand start: 8851 Miles
Stand einde: 9055 Miles
Gereden: 204 Miles (326.4km)
Tot de volgende keer,
Mieke en Robbie