Dag 6 - Mammoth Springs
11 september 2024 - Yellowstone National Park, Wyoming, Verenigde Staten
Beste lezers,
Bison, bisons, en nog meer bisons. Heb nog nooit zo veel en zo vaak bisons gezien als hier in yellowstone. Gelukkig zijn het prachtige beesten en kunnen we er naar blijven kijken. En op een of andere manier weten ze ons altijd te vinden. Zitten we vanmiddag lekker aan een picknicktafel te lunchen horen we ineens een diep gebrul. Een hele kudde bisons kwam even buurten en kwam de richting op waar we zaten te lunchen. Gelukkig lieten ze de auto met rust en gingen ze langs ons heen. Dit keer wel op grote afstand gebleven. Er zaten veel kleintjes bij en het beest dat het gebrul maakte was duidelijk de alfa man en had een beetje ruzie met een van de andere bisons.
Voor deze lunch zijn we naar mammoth springs geweest. Het was iets kleiner dan ik had gedacht dus hadden binnen 2 uur alles wel gezien. Het was speciaal om te zien hoe het water en de bacteriën die er in leven de vormen hadden gemaakt van de mammoth springs. Vroeger waren er erg veel geiser waar nog water uit kwam. Nu zijn het er nog maar een stuk of 6. Ze hebben geen idee waarom de andere geisers ineens inactief werden en ze weten ook niet of en wanneer ze weer tot leven komen. De overblijfselen van de inactieve geisers vormen een soort wit maanlandschap.
Hierna doorgereden naar de lunchplek via een dirt road die ons door de bergen nam. We hadden gehoopt hier nog wat dieren te zien maar moesten het doen met een schitterend uitzicht. Na de lunch zijn we nog naar een paar geisers geweest die op de route lagen. Deze waren ook erg mooi en stonken bijna niet.
Onderweg naar huis kwamen we nog een Elk tegen. De meest makkelijk te spotten dier volgens internet. Dit was onze tweede die toevallig langs de weg stond, in vergelijking met de bisons was deze een stuk moeilijker te vinden.
Vanavond stonden magnetron maaltijden op het menu. Mac and cheese voor ons beide en dan had Robbie nog vissticks en ik kipnuggets erbij. Was prima te eten en heeft ons maar 6.57 dollar gekost. Ik zeg altijd dat de fiat multipla de lelijkste auto is die bestaat. Vandaag heb ik een auto gezien die mij aan deze mening laat twijfelen: de tesla cybertruck. Jezus wat een lelijke auto. Ten eerste is hij echt belachelijk groot en nog lelijker dan op alle foto’s die ik heb gezien. Morgen kunnen we uitslapen en dan vertrekken we weer naar het zuiden. Zou hier zo nog 2 weken kunnen blijven om alles te bekijken.
Stand start: 7065 miles
Stand einde: 7197 miles
Gereden: 132 miles (211,2km)
Tot de volgende keer,
Mieke en Robbie